Józsi konyhája

Gulyásleves

  Hozzávalók:
80 dkg marha lábszár
3 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
1 zeller gumó
2 szál zeller zöld
2-3 szem burgonya

2 fej vöröshagyma
2 db paprika /az egyik hegyes erős is lehet/
2 db paradicsom
5-6 gerezd fokhagyma
1 tk.őrölt kömény
1 ek. pirospaprika
1 ek. sertészsír
A leves betéthez:
1 tojás
4-5 ek.finomliszt
csipet só
Előkészítés: A húst megmossuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk.
Elkészítés: Egy fazékban a felolvasztott zsírban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a köményt, 1-2 percig pirítjuk, majd rátesszük a kockára vágott paprikát és paradicsomot. Pár perc párolás után rátesszük a húst, sózzuk és hagyjuk zsírjára pirulni. Megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel, és lassan pároljuk. Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a zöldségeket és a burgonyát, majd felöntjük a kívánt mennyiségre, és készre főzzük. Csipetkét vagy kis galuskákat főzünk bele a végén.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!