Hozzávalók:
A torta alapja:
25 dkg darált keksz
20 dkg margarin
A krém:
50 dkg mascarpone
4 dl főzőtejszín
3 dl tejföl /20%/
25 dkg málna
15 dkg cukor
5 dkg zselatin por
A tetejére:
15 dkg málna
cukor, ízlés szerint
2 dkg zselatin por
Elkészítése:
A málnát kevés vízben felfőzzük, szűrőn áttörjük. A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /26cm/ aljára nyomkodjuk
Egy tálban géppel vagy kézi habverővel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, cukrot, tejfölt, málna velőt és a kevés vízben feloldott zselatint.
Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A málnát 2dl vízben a cukorral felfőzzük, szűrőn áttörjük, majd hozzákeverjük a kevés vízben feloldott zselatint és hagyjuk kihűlni /megdermedni, majd felkockázzuk/ A tortánkat kivesszük, a tetejére szórjuk a málnazselét és visszatesszük a hűtőbe.
Én csak másnap szeleteltem, hagytam megdermedni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: