Hozzávalók:
A torta alapja:
• 25 dkg darált keksz
• 20 dkg margarin
A krém:
• 60 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
• 5 dl főző tejszín
• 12 dkg cukor
• 3-4 evőkanál / 10-12 dkg / áfonya lekvár
• 5 dkg zselatin por
A tetejére:
• 15 dkg áfonya lekvár
• cukor, ízlés szerint
• 2 dkg zselatin por
Elkészítése:
A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk
Egy tálban géppel vagy kézi habverővel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, rumaromát, áfonya lekvárt és a kevés vízben feloldott zselatint.
Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Az áfonya lekvárhoz hozzákeverjük a kevés vízben feloldott zselatint. A tortánkat kivesszük, a tetejére öntjük az áfonyát és visszatesszük a hűtőbe.
Én csak másnap szeleteltem, hagytam megdermedni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: