Józsi konyhája

Pulykazúza pörkölt

 

Pulykazúza pörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykazúza
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 db hegyes, erős paprika
  • 1 mokkáskanál egész köménymag
  • 2 evőkanál. pirospaprika
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál kacsa vagy libazsír

Elkészítés:

A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. A vöröshagymát, paprikákat, paradicsomot szintén felkockázzuk. A fokhagyma gerezdeket a kés lapjával szétnyomjuk, rászórjuk a köményt és együtt apróra vágjuk. Az egész köménynek intenzívebb az íze és a fokhagymával együtt vágva nem pattog szét.

A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, paprikákat, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk.

Hozzáadjuk a felkockázott zúzát. Sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi.

Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet öntve alá fedő alatt puhára pároljuk.

Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

Nokedlit készítettem hozzá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!