Hozzávalók:
80 dkg apróbb szemű eper vagy málna
10 dkg porcukor
1 nagyobb narancs leve
30 dkg mascarpone
3 dl hideg tejszín,
1/2 teáskanál vanília kivonat,
csipet só,
20-24 db. feltördelt babapiskóta,
30 dkg fekete szeder vagy áfonya
Elkészítés:
Egy 26-cm-es kapcsos tortaforma aljába és az oldalába tegyünk sütőpapírt úgy, hogy a papír 2-3 cm- re túlérjen a formán. Az epret szórjuk meg egy evőkanál porcukorral és keverjük el a narancslével. Egy másik tálban a mascarponet keverjük el a maradék porcukorral, adjuk hozzá a tejszínt, a vaníliát és egy csipet sót. Egy habverő segítségével keverjük csomómentesre.
A tortaforma alját béleljük ki apróbb darabokra tőrt piskótával, tegyük rá az eper, majd a mascarpone krém felét. Erre megint egy réteg darabokra tőrt piskóta jön, és az eper másik része, majd megint egy réteg mascarpone.
A tortán tetejét szórjuk meg a szederrel és tegyük a hűtőbe.
Csak másnap szeleteltem fel. Addigra a piskóta megpuhul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Fagyasztott gyümölcsöket használtam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: