Józsi konyhája

Arancini olasz rizsgolyók

  Hozzávalók:
• 20 dkg rizs
• 1 db tojás
• 2 szál bazsalikom
• só
• őrölt fehér bors
• 10dkg parmezán sajt
• zsemlemorzsa
• 20 dkg mozzarella sajt
• étolaj a sütéshez
Elkészítése:
Készíthetjük maradék főtt vagy párolt rizsből is. Ha frissen készítjük, akkor a rizst megfőzzük, langyosra hűtjük. A parmezánt lereszeljük. A bazsalikomot apróra a mozzarella sajtot kb 1×1 cm-es kockákra vágjuk. A rizsbe keverjük a reszelt parmezánt, apróra vágott bazsalikomot, tojást. Ízesítjük borssal, sóval.. A rizsből diónyi golyókat készítünk és mindegyik közepébe egy-egy sajtkockát teszünk. Megformázzuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!