Józsi konyhája

Rakott karajszeletek, sajtos rizsgolyókkal

 

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 2 db kápia paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 2 fej lila hagyma
  • 3-4 fej gomba
  • 16 szelet paprikás szalámi
  • 4 szelet trappista sajt
  • 2 evőkanál mustár
  • 5 dkg vaj
  • őrölt bors

 

Elkészítése:

A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát megkenjük mustárral és kevés vajon elősütjük.

A kápia paprikát, csípős paprikát, lila hagymát, gombát szeleteke vágjuk.

A hússzeleteket tepsibe vagy jénaiba tesszük. Minden szelet karajra teszünk a szeletelt paprikákból, hagymából, gombából és a szalámiból 3-4 szeletet.

Az egészet betakarjuk a sajtszelettel és sütőben vagy szendvics sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul.

Köretnek sajtos rizsgolyót készítettem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

A körethez a recept:

Arancini sajtos rizsgolyók

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 2 szál újhagyma
  • petrezselyem zöld
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db chili paprika vagy chili pehely
  • őrölt fehér bors
  • 10 dkg parmezán sajt
  • zsemlemorzsa
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • étolaj a sütéshez

Elkészítése:

Készíthetjük maradék főtt vagy párolt rizsből is. Ha frissen készítjük, akkor a rizst megfőzzük, langyosra hűtjük.

A parmezánt lereszeljük. Az újhagymát, petrezselymet, vöröshagymát apróra a mozzarella sajtot kb 1×1 cm-es kockákra vágjuk.

A rizsbe keverjük a reszelt parmezánt, apróra vágott újhagymát, chilit, petrezselymet, tojást. Ízesítjük borssal, sóval.

A rizsből nagyobb golyókat készítünk és mindegyik közepébe egy-egy sajtkockát teszünk.

Megformázzuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!