Hozzávalók:
• 4 fél csirkemell csont nélkül
• 15 dkg húsos füstölt szalonna
• 50 dkg gomba
• 2 dl tejföl
• 2 kanál finom liszt + 3-4 kanál a lisztezéshez
• 2 tk pirospaprika
• 2 teáskanál grillfűszer
• 1 mk őrölt bors
• só
• 1 fej vöröshagyma
A csirkemelleket méretüktől függően 2-3 szeletbe vágjuk, sózzuk, megszórjuk grill fűszerrel,
lisztbe forgatjuk,
és egy kevés olajon megsütjük.
A szalonnát ki kockákra a vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, cikkekre vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk,
megdinszteljük rajta a hagymát.
Beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk pirospaprikát szórunk rá és 10-15 percet pároljuk, ha szükséges kevés vizet öntünk alá,
a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk.
Beletesszük a hússzeleteket és egyet forralunk rajta.
Köretnek galuskát, rizst vagy főtt tésztát adhatunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: