Sztroganoff sertéscsíkok

Hozzávalók:

60 dkg sertés comb

30 dkg gomba

2 fej vöröshagyma

20 dkg csemegeuborka

15 dkg füstölt szalonna

2-3 evőkanál mustár

2-3 evőkanál ketchup

3 dl főző tejszín



őrölt fekete bors

Elkészítés:

A húst, szalonnát és az uborkát csíkokra, a vöröshagymát apróra, a gombát cikkekre vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve pároljuk. Ha a hús félig megpuhult, rátesszük a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Belerakjuk a mustárt és a ketchupot, pár percig pirítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott csemege uborkát, 4-5 percet együtt pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel és kiforraljuk.

Párolt rizzsel vagy tészta körettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »