Bakonyi sertéstokány laskagombával

Hozzávalók:

• 60 dkg sertés comb vagy lapocka

• 30 dkg laskagomba

• 15 dkg húsos füstölt szalonna

• 2 fej vöröshagyma

• 2 dl tejföl

• 2 ek finomliszt

• 1 csapott ek pirospaprika

• őrölt fekete bors

• só

Elkészítés:

A sertéscombot, laskagombát és a szalonnát csíkokra a hagymát apróra vágjuk.

A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Ha félig megpuhult rátesszük a gombát.

Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

Nyáron szoktam beletenni 1-1 szem paprikát és paradicsomot is.

Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó, szarvacska / tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Tovább a blogra »