Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

• 1 kg sertéscomb vagy lapocka

• 15 dkg húsos füstölt szalonna

• 2 kg újkrumpli

• 3 fej vöröshagyma

• 2 fej fokhagyma

• só

• őrölt fekete bors

• étolaj

Elkészítése:

A sertés combot és a szalonnát felcsíkozzuk. A burgonyát megtisztítjuk, vékony cikkekre a hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagyma felét és a húst, sózzuk, borsozzuk. Mindig csak kevés vizet hozzáadva készre pároljuk. Ha a hús megpuhult rátesszük a maradék fokhagymát, elkeverjük, de nem főzzük tovább. A burgonyát bő olajban kisütjük, és a húshoz keverjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »