Csontleves karajcsontból / Orjaleves /

Hozzávalók

1-1,5 kg húsos karajcsont

2 kis fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

4 szál sárgarépa

3 szál petrezselyem gyökér /fehérrépa/

1 db zeller gumó

1 db karalábé

1 db paradicsom

1 db paprika

1 db burgonya

1 negyed fej kelkáposzta

10-15 szem egész bors

csipet őrölt gyömbér

csipet őrölt szerecsendió



sáfrányos szeklice

Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A zellert, karalábét négybe, a sárgarépát, gyökeret nagyobb hasábokra vágjuk.

Elkészítés: A karajcsontot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, fűszereket és kis lángon nagyon lassan készre főzzük. /míg a zöldségek megpuhulnak/ A levest hagyjuk állni 15-20 percet majd óvatosan szűrjük át. A csontról leszedett húst tehetjük a levesbe vagy adhatjuk külön ecetes tormával is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »