Epres, banános torta

Hozzávalók:

A tésztához:

• 10 tojás

• 10 evőkanál cukor

• 10 evőkanál finomliszt

• 1/2 cs sütőpor

• 2 csapott ek kakaópor

• 4 banán

• 2 evőkanál zsemlemorzsa

• 1 cs vaníliás cukor

A krémhez:

• 4 dl tej

• 1 cs vaníliás pudingpor

• 4 evőkanál cukor

• 25 dkg margarin

• 3 ek porcukor

• 6-8 szem eper

A tetejére:

• 2,5 dl tejszín

• tortadara vagy reszelt ét csoki

• eperszemek

• banán

Elkészítése:

A tortaformát /az enyém 28-cm/ kibélelünk sütőpapírral, megszórjuk zsemlemorzsával. A banánokat felszeleteljük, kirakjuk vele a tortaforma alját és megszórjuk vaníliás cukorral. A lisztből, tojásból a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. A fele tésztát a banánokra öntjük, elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a formába öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk hűlni.

Közben megfőzzük a vaníliás pudingot a cukorral. A margarint felolvasztjuk és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.

A tésztát lapjával kettévágjuk és a krémet a tésztára kenjük. Rátesszük a szeletekre vágott epret, majd a másik lapot. A tejszínt kemény habbá verjük, megkenjük vele a sütink tetejét és megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival. Félbevágott eperrel és karikára vágott banánnal, citromfűvel díszítjük. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy-két órára.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »