Epres, tejszínes torta

Hozzávalók:

A tésztához:

• 8 tojás

• 8 evőkanál cukor

• 8 evőkanál finomliszt

• 1/2 cs sütőpor

A krémhez:

• 5 dl tej

• 1 cs vaníliás pudingpor

• 4 evőkanál cukor

• 25 dkg margarin

• 50 dkg eper

• ½ ü. rumaroma

A tetejére:

• 4 dl tejszín

• tortadara vagy reszelt ét csoki

• eperszemek

Elkészítése:

A tepsinket vagy tortaformát sütőpapírral kibéleljük. A lisztből, tojásból a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. A tésztát a formába öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk hűlni.

Közben megfőzzük a vaníliás pudingot a cukorral. A margarint felolvasztjuk és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.

A tésztát három lapba vágjuk, a lapokat rumaromával meglocsoljuk, a krémet a tésztára kenjük. Rátesszük a szeletekre vágott epret, majd a másik lapot. Ezt még egyszer megismételjük. A tejszínt kemény habbá verjük, megkenjük vele a sütink tetejét és megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival. Félbevágott eperrel és citromfűvel díszítjük. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy-két órára.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »