Fokhagymás sült oldalas

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, befűszerezzük és egy órára a hűtőbe tesszük.

Én előző nap szoktam befűszerezni az oldalast.

A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymákat négybe vágjuk.

Az oldalast a zsiradékkal tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.

Alufóliával letakarjuk és sütőben 180-200 fokon kb. 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát.

Visszatesszük a sütőbe és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Petrezselymes burgonyát készítettem mellé, de hidegen zöldségekkel és friss kenyérrel is nagyon szeretem!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »