Kacsazúza pörkölt

Hozzávalók:

• 1 kg kacsazúza

• 3 fej vöröshagyma

• 5-6 gerezd fokhagyma

• 2 db paradicsom

• 1 db paprika

• 1 db hegyes, erős paprika

• köménymag

• 1 ek. pirospaprika

• 2 tk. só

• 2 ek. kacsa vagy libazsír

Elkészítés:

A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. A hagymákat, paprikát, paradicsomot szintén felkockázzuk.

A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, paprikákat, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk.

Hozzáadjuk a felkockázott zúzát. Sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi.

Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet öntve alá fedő alatt puhára pároljuk.

Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

Galuskával vagy tarhonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Tovább a blogra »