Sajtos, snidlinges rizsgolyók

Hozzávalók:

• 20 dkg rizs

• 1 db tojás

• 1 cs snidling vagy 2 szál újhagyma

• só

• őrölt fehér bors

• ételízesítő

• 20 dkg trappista sajt

• zsemlemorzsa

• 1 ek szezámmag

• étolaj a sütéshez

Elkészítése:

A rizst megfőzzük, langyosra hűtjük. A snidlinget apróra a sajtot kb 1×1 cm-es kockákra vágjuk. A rizsbe keverjük a snidlinget, tojást. Ízesítjük borssal ételízesítővel, sóval, ha szükséges. A rizsből golyókat formázunk és mindegyik közepébe egy-egy sajtkockát teszünk. Megformázzuk és szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük.

Joghurtos salátát készítettem mellé, de adhatjuk köretnek is. Sült húsok mellé is finom!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »