Tejszínes epertorta babapiskótából

Hozzávalók:

• 1 kg eper

• 40 dkg babapiskóta

• 1,5 l tej

• 3 csomag tejszínes pudingpor

• 12 ek cukor

A tetejére:

• 2,5 dl habtejszín

A díszítéshez:

• reszelt ét csoki vagy tortadara

• eperszemek

Előkészítés: A három csomag pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Az epret darabokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.

Elkészítés:Egy tortaformába vagy magasabb falú tepsibe rétegezzük a piskótát a pudingot és az epret. A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, ráöntjük a puding egy harmadát és kirakjuk az eper egy harmadával.

A rétegezést még kétszer megismételjük. A tetején elsimítjuk a pudingot és a tortát fél órára a hűtőbe tesszük, majd rákenjük a tejszínhabot. Az eper szemekkel díszítjük.

A tortát tegyük a hűtőbe és csak másnap szeleteljük fel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »