Bakonyi sertéstokány medvehagymával

Hozzávalók:

• 50 dkg sertés comb vagy lapocka

• 30 dkg gomba

• 15 dkg húsos füstölt szalonna

• 2 fej vöröshagyma

• 4-5 levél medvehagyma

• 2 dl tejföl

• 1 ek finomliszt

• 1 csapott ek pirospaprika

• őrölt fekete bors

• só

Elkészítés:

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a gombát szeletekre, a hagymát és a medvehagymát apróra vágjuk. 

A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a medvehagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk.

Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó, szarvacska / tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »