Csirkepaprikás

Hozzávalók:

• 1 db konyhakész csirke /az enyém 1,60kg/

• 1 db paprika

• 1 db paradicsom

• 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/

• 2 fej vöröshagyma

• 2-3 gerezd fokhagyma

• 1 kávéskanál őrölt kömény

• só

• 2 csapott evőkanál pirospaprika

• 2 dl tejföl

• 2 evőkanál finomliszt

• 2 evőkanál zsiradék

Elkészítés:

A csirkét gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk. Én a bőrét lehúztam, mert nem szereti a család.

A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, és a paprikával együtt felkockázzuk.

A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, az őrölt köményt, és 8-10 percig pároljuk.

Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát, és felöntjük 2 dl vízzel.

Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirkedarabokat, sózzuk, és rövid lében puhára pároljuk.

Ha megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat, és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Kiforraljuk, és visszatesszük bele a húst.

Galuskával vagy főtt tésztával /szarvacska, orsó/ tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tovább a blogra »