Hentes tokány

Hozzávalók:

• 1/2 kg sertés comb vagy lapocka

• 10 dkg füstölt szalonna

• 20 dkg füstölt sonka

• 20 dkg csemegeuborka

• 1 evőkanál paradicsom püré

• 2 fej vöröshagyma

• 2-3 gerezd fokhagyma

• só

• őrölt fekete bors

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát apróra a húst, szalonnát, sonkát, csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve lassan pároljuk.

Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát.

Ha a hús már puha beletesszük a csemegeuborkát és a paradicsom pürét. Átpirítjuk és levesszük a lángról.

Köretnek rizst vagy burgonyakrokettet ajánlok hozzá.

Jó étvágyat kívánok!

Tovább a blogra »