Mustáros, borsos karajszeletek sült hagymával és tükörtojással

Hozzávalók:

• 60 dkg sertéskaraj csont nélkül

• 5-6 fej vöröshagyma

• 2-3 evőkanál mustár

• őrölt fekete bors

• só

• étolaj

• 2-3 gerezd fokhagyma

• liszt

• 4 db tojás

Elkészítése:

A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk nagyon apróra vágott fokhagymával, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük.

Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.

A húst serpenyőben szép pirosra sütjük. A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük.

Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba gyorsabban sül, nem ázik el és így marad ropogós.

Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük. A tojásokból tükörtojást sütünk, és mindegyik hússzeletre teszünk egyet. . Párolt rizst készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »