Sajttal töltött fasírt baconba tekerve

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús /comb vagy lapocka/

2-3 db szikkadt zsemle vagy két szelet szikkadt kenyér

2 dl tej

½ fej vöröshagyma 

6-8 gerezd fokhagyma /lehet kevesebb is ha, valaki nem szereti annyira fokhagymásan/

1 db tojás

só, őrölt bors, pirospaprika ízlés szerint

20 dkg trappista sajt

A hagymákat apróra vágtam. A zsemléket tejbe áztattam, kinyomkodtam.

A darált húst összedolgoztam az apróra vágott hagymákkal, tojással, kinyomkodott zsemlékkel. Ízesítettem sóval, borssal, pirospaprikával. A kész masszából kis rudakat formáztam, mindegyik közepébe egy vékony hasábra vágott sajtot nyomkodtam. A rudacskákat baconba tekertem és kiolajozott tepsibe tettem. Előmelegített sütőben /40-50 perc/ megsütöttem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »