Sertéspaprikás

Hozzávalók 4 személyre:

• 1 kg sertés comb

• 3 fej vöröshagyma

• 3-4 gerezd fokhagyma

• 1 db paradicsom

• 1 db paprika

• 1 db hegyes erős paprika

• 1 kk. őrölt kömény

• 1 tk gulyás krém vagy piros arany

• só

• 2-3 tk piros paprika

• 2 dl tejföl

• zsír

• 2 ek. finomliszt

Előkészítés: A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.

Elkészítés: A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Ha a hús megpuhult a pörköltet a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »