Tavaszi tepsis csirkecomb

Hozzávalók:

• 6 db csirkecomb

• 15 dkg bébi répa

• 1 db cukkini

• 4-5 szem burgonya

• 1-2 szál újhagyma

• 1 db kápia vagy kaliforniai paprika

• 1 db hegyes erős paprika

• 5-6 levél medvehagyma

• 1 tk. szárnyas fűszerkeverék

• 1 mk. őrölt bors

• 1 csipet őrölt kömény

• 1 csipet cayenne-i bors

• só ízlés szerint

• 5 cl olíva olaj

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb szeletekre vágjuk. A csirkecombokat megmossuk, és sózzuk. A fűszereket elkeverjük az olíva olajjal és bedörzsöljük vele a csirkecombokat.

A burgonyát és a zöldségeket egy tepsibe terítjük, megszórjuk a fűszerekkel és az összevágott medvehagymával, rátesszük a combokat és alufóliával lefóliázzuk.

A tepsit sütőbe tesszük és közepes lángon egy órát sütjük. Levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.

Köretnek a vele sült zöldségeket és burgonyát tálaltam.

Egyszerű étel, ahol a munka javát a sütő végzi, és a zöldségeket ízlésünk szerint variálhatjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »