Almás pite

Hozzávalók 40×30-cm tepsihez:

A tésztához:

• 60 dkg liszt

• 40 dkg margarin

• 4 db tojás sárgája

• 1/2 cs sütőpor

• 1 kis pohár tejföl

• csipet só

• 15 dkg kristálycukor

A töltelékhez:

• 3 kg alma

• 15 dkg kristálycukor /almától függően /

• őrölt fahéj

A tetejére:

• 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük.

A lisztet a margarinnal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.

A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére.

A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket majd, befedjük a másik lappal.

Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »