Bácskai rizses hús

Hozzávalók: 4 adaghoz 

50 dkg sertés vagy pulyka comb 

2 fej vöröshagyma 

4-5 gerezd fokhagyma

4 db zöldpaprika 

1 db hegyes erős paprika

4 db paradicsom 

4 ek étolaj vagy 2 ek zsír

2 tk pirospaprika

1 mk őrölt bors

1 tk őrölt kömény 

só ízlés szerint

30 dkg rizs 

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. 

A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot. 

Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel és pár percig, együtt pároljuk. 

Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. 

Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, félpuhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Beletesszük a rizst, felöntjük annyi vízzel vagy húslevessel, hogy éppen ellepje és készre pároljuk. Csak óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze! Lefedve hagyjuk 15-20 percet pihenni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »