Fokhagymás oldalas lábasban sütve

Hozzávalók:

• 1 kg sertésoldalas

• 2 fej fokhagyma

• 1 kanál só

• 1 kávéskanál őrölt bors

• 1 mokkáskanál köménymag

• 50 dkg zsír

Elkészítés:

A fokhagymát megtisztítjuk. Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, befűszerezzük, kevés zsíron minden oldalán elősütjük, hogy egy kis kérget kapjon. Az oldalast egy lábasba tesszük a fokhagymával és pár szem köménymaggal. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és fedő alatt elkezdjük főzni. Ha a vizet kezdi elfőni, rátesszük a zsírt. Amint a víz teljesen elpárolog róla, szép pirosra sütjük. Melegen, körettel (petrezselymes burgonya, burgonyapüré,), medvehagymás zöldséges rizs, vagy hidegen – ahogy én szeretem -, zöldségekkel és friss kenyérrel tálaljuk. 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »