Ketchupos, mézes, chilis csirkeszárnyak

Hozzávalók:

• 1 kg csirkeszárny

• 2 evőkanál méz

• 2 dl ketchup

• 5 dkg vaj

• 1 mk. őrölt bors

• só

• 1 db chili paprika

Elkészítése:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, végeit levágjuk, és egy kicsit megsózzuk. A chili paprikát apróra vágjuk, elkeverjük a mézzel, ketchuppal, borssal. Ebbe a pácba forgatjuk a szárnyakat és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

A csirkeszárnyakat kivajazott tepsibe rakjuk, lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb. 45-50 percet sütjük, amíg a hús megpuhul, majd levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük. Többször ellenőrizzük, mert könnyen megég!

Köretnek főtt-sült burgonyát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »