Lyoni sertésszelet

Hozzávalók:

• 80 dkg sertéscomb

• 4-5 gerezd fokhagyma

• ½ l tej

• 5-6 fej vöröshagyma

• 3-4 evőkanál mustár

• őrölt fekete bors

• só

• étolaj

• liszt

Elkészítése:

A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a tejbe keverjük.

A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, ráöntjük a fokhagymás tejet és egy napra a hűtőbe tesszük. Másnap a hússzeleteket papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve, egy órára visszatesszük a hűtőbe.

A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.

A húst serpenyőben szép pirosra sütjük, a visszamaradt zsiradékban 1-2 kanál mustárt pirítunk, egy kevés vizet öntünk rá a húst visszatéve puhára pároljuk. A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük.

Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba gyorsabban sül, nem ázik el és így marad ropogós.

Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük és a hússal tálaljuk. Sült burgonyát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »