Óvári sertésszelet

Hozzávalók:

• 4 szelet karaj csont nélkül

• 30 dkg gomba

• 4 szelet sonka

• 4 szelet óvári sajt /ha nincs, a trappista is jó/

• őrölt bors

• só

• 10 dkg finomliszt

• 10 dkg vaj vagy 1 dl étolaj

• 1 fej vöröshagyma

Elkészítése:

A hagymát apróra, a gombát kockákra vágjuk. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és kevés vajon elősütjük. A vöröshagymát vajon megdinszteljük, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk.

Az elősütött hússzeleteket tepsibe, vagy tűzálló tálba helyezzük egymás mellé. Mindegyikre pirított gombát halmozunk, erre 1-1 szelet sonkát majd 1-1 szelet sajtot teszünk. Előmelegített sütőben, vagy szendvics sütőben addig sütjük, míg a sajt szép színt kap.

Jó étvágyat kívánok!

Tovább a blogra »