Fűszeres csirkeszárnyak baconba tekerve

Hozzávalók:

• 1 kg csirkeszárny

• 25 dkg szeletelt bacon

• 1-2 db chili paprika

• 1 mk. őrölt bors

• 1 csipet őrölt koriander

• só ízlés szerint

• 1 tk szárnyas fűszerkeverék

• 1 mk cayenne-i bors

Elkészítése:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk. A chili paprikát nagyon apróra vágjuk. A húst sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel, borssal, cayenne-i borssal, apróra vágott chilivel és őrölt korianderrel megszórjuk. Alaposan összekeverjük.

A szárnyakat két-két szelet baconba tekerjük és tepsibe tesszük. Pici vizet öntünk alá és előmelegített sütőben lefóliázva 35-40 percet sütjük, majd levesszük a fóliát és a sütőbe visszatéve szép pirosra sütjük.

Köretnek petrezselymes burgonyát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »