Töltött kacsa

Hozzávalók:

A tepsibe:

A fűszerek:

Elkészítés:

A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül sózzuk, fűszerezzük.

A tojásokból kettőt megfőzünk.

A szalonnát, hagymát, májat, gombát és a két főtt tojást kis kockákra vágjuk.

A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet, ha friss apróra vágjuk.

A szalonnát kisütjük, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, csipet majoránnát adunk hozzá és lepirítjuk.

Beletesszük a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Levesszük a tűzről és belekeverjük a petrezselymet, zsemléket, kockára vágott főtt tojásokat és egy darab nyers tojást.

A tölteléket a kacsa hasüregébe töltjük, hústűvel összetűzzük.

A kacsát tepsibe tesszük, mellé rakjuk a fokhagyma gerezdeket és négybe vágott vöröshagymákat.

Zsiradékot nem csak vizet öntönk alá /kb 2dl /és alufóliával letakarva 2-2,5 órát sütjük.

Levesszük a fóliát és 30-40 percre visszatesszük a kacsát, amíg szép színt kap.

A sütési idő a kacsa méretével változik.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »