Vörösboros, áfonyás vaddisznópörkölt

Hozzávalók:

80 dkg vaddisznó comb vagy lapocka

3 fej vöröshagyma

20 dkg füstölt szalonna

4-5 gerezd fokhagyma

2 db paradicsom

2 db paprika

2 dl száraz vörösbor

2 evőkanál áfonya lekvár

1 db hegyes erős paprika/elhagyható/

1 kk. kömény



2-3 teáskanál pirospaprika

1/2 kg tarhonya

étolaj vagy zsír /sertés, liba/

Elkészítés:

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk.

A tarhonyát az olajon arany barnára pirítjuk, majd tarhonyától függően két-két és félszeres forró, sós vízzel felöntjük, és fedővel lefedve készre pároljuk.

A szalonnát kipirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, paprikákat, és paradicsomot és pár percig együtt pároljuk.

Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak pici vizet alá öntve pároljuk. Ha a hús kezd puhulni, ráöntjük a vörösbort, beletesszük az áfonya lekvárt és lassan készre főzzük.

Nem baj, ha többször zsírjára pirul. 

Tálalás előtt a tarhonyát villával átkeverjük és a pörkölttel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »