Húsvéti töltött dagadó

Hozzávalók:

• 1,5 kg tölteni való dagadó

• 15 dkg húsos füstölt szalonna

• 40 dkg gomba

• 25 dkg füstölt sonka

• 6 db tojás

• 3 db zsemle

• 1/2 cs petrezselyemzöld

• 1/2 cs medvehagyma

• 2 fej vöröshagyma

• só

• őrölt fekete bors

• 2 ek sertészsír

Elkészítése:

A tojásokból négyet megfőzünk.

A szalonnát, vöröshagymát, gombát főtt tojásokat és a füstölt sonkát kockákra vágjuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A dagadót felszúrjuk, kívül-belül besózzuk, borsozzuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk kockákra vágott sonkát, gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Rátesszük az apróra vágott petrezselymet, medvehagymát a felkockázott főtt tojásokat a kinyomkodott zsemléket és két darab nyers tojást. Sóval, borssal ízesítjük, az egészet összekeverjük. A tölteléket a dagadóba töltjük és hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk. A húst kizsírozott tepsibe tesszük. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Levesszük a fóliát és addig sütjük, míg a hús szép pirosra sül. Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni. 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »