Keleti pirított csirkemell üvegtésztával

Hozzávalók: 

• 60 dkg csirkemell filé

• 1 szál sárgarépa

• 1 db sárga kaliforniai paprika

• 3 szál újhagyma

• 2 db hegyes erős paprika /vagy zöld kaliforniai paprika /

• 2 db lila hagyma

• 1 kávéskanál őrölt bors

• 1 kávékanál szárnyas fűszerkeverék

• 1 kávéskanál só

• cayenne-i bors

• 5 cl olívaolaj

• 1 dl szója szósz

• 20-25 dkg üvegtészta

Elkészítés:

A tésztát forró vízbe áztatjuk 25-30 percre.

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és a csirkemellel együtt vékony csíkokra vágjuk. A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne-i borssal és szárnyas fűszerkeverékkel. Ráöntjük az olíva olajat, átforgatjuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára.

A csirkemellet serpenyőben vagy wokban nagy lángon átpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket is. Visszatesszük a csirkét, ráöntjük a szója szószt, összekeverjük a zöldségekkel, ízesítjük, ha szükséges. 

Köretnek üvegtésztát készítettem mellé. 

A tésztát nem főztem, csak forró vízbe áztattam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »