Borjúpaprikás

Hozzávalók:

• 1 kg borjú lapocka

• 3 fej vöröshagyma

• 3-4 gerezd fokhagyma

• 1 paradicsom

• 1 paprika

• 1 hegyes erős paprika

• 1 kk őrölt kömény

• 1 tk gulyáskrém vagy piros arany

• só

• 2-3 tk pirospaprika

• 2 dl tejföl

• 2 ek zsír

• 2 ek finomliszt

Elkészítése:

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.

A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

Ha a hús megpuhult a pörköltet a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Galuskával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »