Hideg gyümölcsleves II.

Hozzávalók:

• 1 kg meggy vagy 2ü. meggybefőtt

• 4-5 szem őszibarack vagy 1 ü. befőtt

• 50 dkg cseresznye vagy 1 kis üveg befőtt

• 2 dl főzőtejszín /vagy tej/

• 4 ek pudingpor vagy étkezési keményítő

• 15 dkg kristálycukor

• 1 db citrom

• 1 csipet só

• 1 cs vaníliás cukor

• 8-10 db szegfűszeg

• 2-3 db egész fahéjrúd

• citromlé

Elkészítése:

A citromot felkarikázzuk. A meggyet /aki akarja / kimagozza, Egy fazékba öntünk, annyi vizet amennyi levest szeretnénk. Beletesszük a cukrot, sót, teatojásban a fahéjat és a szegfűszeget. Beletesszük a meggyet, citromot és 10 percig főzzük. A teatojást kivesszük. A pudingporral elkevert tejszínnel /vagy tejjel/besűrítjük a levest. Hagyjuk felforrni. Citromlével és cukorral utána ízesítünk. A levest lehűtjük és hidegen tálaljuk. Télen készíthetjük befőttből vagy mirelit gyümölcsből is. Ha befőttből készítjük a meggyet, csak akkor tegyük bele, ha behabartuk a levest. Egyet forr és kapcsoljuk le a tűzhelyet.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »