Hideg gyümölcsleves

Hozzávalók:

• 4-5 szem őszibarack

• 8-10 szilva

• 5 db alma

• 2-3 db körte

• 1 pohár tejföl

• 4 ek finomliszt

• 10 dkg kristálycukor

• 1 db citrom

• 1 csipet só

• 1 cs vaníliás cukor

• 8-10 db szegfűszeg

• 2 db egész fahéjrúd

Elkészítése: A citromot felkarikázzuk. A szilvát és az őszibarackot kimagozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. Az almákat, körtét meghámozzuk, kicsumázzuk, daraboljuk. Egy fazékba öntünk, annyi vizet amennyi levest szeretnénk. Beletesszük a cukrot, sót, teatojásban a fahéjat és a szegfűszeget. Beletesszük az almát, őszibarackot, szilvát, körtét, citromot és 10 percig főzzük. A teatojást kivesszük. A liszttel elkevert tejföllel besűrítjük a levest. Hagyjuk felforrni. Citromlével és cukorral utána ízesítünk. A levest lehűtjük és hidegen tálaljuk. Télen készíthetjük befőttből vagy mirelit gyümölcsökből is.

Liszt helyett sűríthetjük pudingporral is. 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »