Rizses csirke keleti hangulatban

Hozzávalók:

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A csirkemellet szintén csíkokra vágjuk.

A rizsből egy kevés sóval és ételízesítővel párolt rizst készítünk.

A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne-i borssal, szárnyas fűszerrel, curry porral és egy csipet gyömbérrel.

Kevés olajat öntünk rá, átforgatjuk, és a hűtőbe tesszük egy órára.

A csirkemellet serpenyőben vagy wokban nagy lángon átpirítjuk, majd kiszedjük és félre tesszük.

A serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket is.

Visszatesszük a csirkét és össze forgatjuk a zöldségekkel, ízesítjük és ráöntjük a szója szószt.

A csirkés-zöldséges ragunkat tálalás előtt összekeverjük a rizzsel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »