Kakasleves

 

Hozzávalók:

• 1 db konyhakész kakas

• 3 szál sárgarépa

• 3 szál fehérrépa

• 1 zeller gumó

• 1 db kisebb karalábé

• 1/4 fej kelkáposzta

• 1 db paradicsom

• 1 db paprika

• 1 fej vöröshagyma

• 4-5 gerezd fokhagyma

• 8-10 szem egész bors

• só

• csipet gyömbér

• csipet szerecsendió virág

• csipet sáfrányos szeklice

Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát megmossuk, de a héját rajta hagyjuk. A kakast megmossuk, feldaraboljuk.

Elkészítés: A kakast hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk majd kis lángon mérettől függően 2-2,5 órát főzzük. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát és a fűszereket. Az egész borsot és a fokhagymát tegyük teatojásba vagy fűszerzacskóba, így tegyük a levesbe. Adjuk hozzá a zöldségeket. Főzzük tovább, míg a kakas megpuhul. A levest pihentessük egy fél órát, majd óvatosan szűrjük át. A zöldségeket daraboljuk ízlés szerint. Betétnek külön főzzünk ki lúdgége tésztát vagy cérnametéltet.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »