Csirkemell tejfölös gombamártással

Hozzávalók:

A csirke sütéséhez:

• 4 db csirkemell filé

• só

• szárnyas fűszerkeverék

• étolaj

• finomliszt

A gombamártáshoz:

• 40 dkg gomba

• 10 dkg füstölt szalonna

• 2 dl tejföl

• 2 kanál finomliszt

• 2 fej vöröshagyma

• só

• őrölt bors

• 1 mk. pirospaprika

Elkészítés:

A csirkemellet szeletekre vágjuk, egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel.

A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, és kevés olajon átsütjük.

A gombamártáshoz a gombát megmossuk és felszeleteljük. A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a paprikát, 10-15 percet pároljuk majd a liszttel és egy kevés vízzel elkevert tejföllel behabarjuk.

A gombamártást egy két percet forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről.

Spagettit készítettem mellé köretnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »