Rakott káposzta savanyú káposztából

Hozzávalók:

Elkészítés:

A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk.

Párolt rizst készítünk. Kevés olajon a rizs kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk.

A szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és készre pároljuk.

Vizet ne vagy csak nagyon keveset tegyünk rá.

Egy magasabb tepsi aljára tesszük a fele káposztát, ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst majd befedjük a maradék káposztával.

Tejföllel lekenve sütőben 160 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »