Legyező burgonya

 Hozzávalók:

• 8 db nagyobb burgonya

• só

• 1 mk szárnyas fűszer

• 1 mk. durvára darált bors

• 1 mk őrölt kömény

• 1 mk. chili pehely vagy 1 db chili paprika

• fokhagyma por

• 2-3 evőkanál kacsazsír

• 25 dkg húsos füstölt szalonna

• 1 szál paraszt kolbász

• 2 fej vöröshagyma

Elkészítése:

A kacsazsírt felolvasztottam és elkevertem benne a fűszereket.

A burgonyákat megtisztítottam, kb. fél centinként legyezőszerűen bevagdostam a burgonya háromnegyed részéig. A szalonnát, vöröshagymát és a kolbászt vékony szeletekre vágtam és felváltva a burgonya bevágásaiba tettem.

A burgonyákat tepsibe tetem, megkentem a fűszeres kacsazsírral, lefóliáztam a tepsit és előmelegített sütőben kb 50 percet sütöttem, majd levettem a fóliát és szép pirosra sütöttem.

Köretnek salátát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

  

Tovább a blogra »