Málnás túrótorta sütés nélkül

Hozzávalók: 25 cm-es tortaforma

A torta alapja:

A krém:

A tetejére:

Elkészítése:

A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk

Egy tálban géppel vagy kézi habverővel kikeverjük a túrót, tejszínt, tejfölt, citromlét, cukrot, vanília aromát, reszelt citromhéjat és a kevés vízben feloldott zselatint.

Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.

A 15 dkg málnát 1,5-2 dl vízben felfőzzük, szűrőn áttörjük, majd hozzákeverjük a kevés vízben feloldott zselatint és a málnaszörpöt. A tortánkat kivesszük a hűtőből, levesszük róla a karimát, majd ráöntjük a málnás zselatint / nem baj, ha néhol megfolyik /és visszatesszük a hűtőbe.

Én csak másnap szeleteltem, hagytam megdermedni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »