Rakott kel

    

 

Hozzávalók:

• 2 kg kelkáposzta

• 70 dkg darált hús / sertés vagy pulyka /

• 20 dkg rizs

• 5 dl tejföl

• 2 nagyobb fej vöröshagyma

• só

• 1 mk. őrölt fekete bors

• 2-3 tk. pirospaprika

• 15 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:

A káposztát négybe vágjuk. A torzsát kivesszük, sós vízben 10-15 percig főzzük.

A rizst a szokott módon megpároljuk. A vöröshagymát és a szalonnát apróra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.

Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, majd erre a húst.

Befedjük a maradék káposztával és meglocsoljuk tejföllel.

Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »