Virslis burgonyaleves csípősen

Hozzávalók:

• 15 dkg húsos füstölt szalonna

• 1 fej vöröshagyma

• 50 dkg burgonya

• 2 dl tejföl

• 1 tk. kanál pirospaprika

• 1 kk só

• 1 kk őrölt fekete bors

• 2 pár virsli

• 2 szál zeller zöld

Elkészítése:

A vöröshagymát, paprikát és a szalonnát apróra a burgonyát kis kockákra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Belerakjuk a burgonyát, apróra vágott csípős paprikát, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a pirospaprikát. Pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségre. Hozzáadjuk az apróra vágott zeller és petrezselyem zöldet. Ha a burgonya megpuhult behabarjuk a levest a liszttel elkevert tejföllel. Egyet forralunk rajta, beledobjuk a felkarikázott virslit és levesszük a tűzről.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »