Csirkepaprikás szárnyból

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat gondosan megtisztítjuk, végeit levágjuk, a forgóknál kettévágjuk.

A hagymát megpucoljuk és finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, és a paprikával együtt feldaraboljuk.

A zsiradékon megpároljuk a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, az őrölt köményt, és 8-10 percig pároljuk. Elkeverjük benne a pirospaprikát, és felöntjük 2 dl vízzel. Beletesszük a csirkeszárnyakat. Sózzuk, és kevés lében puhára pároljuk.

Ha megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat, és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Kiforraljuk, és visszatesszük bele a húst.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »