Epres, fekete szedres torta, sütés nélkül

Hozzávalók:

80 dkg apróbb szemű eper vagy málna

10 dkg porcukor

1 nagyobb narancs leve

30 dkg mascarpone

3 dl hideg tejszín,

1/2 teáskanál vanília kivonat,

csipet só,

20-24 db. feltördelt babapiskóta,

30 dkg fekete szeder vagy áfonya

Elkészítés:

Egy 26-cm-es kapcsos tortaforma aljába és az oldalába tegyünk sütőpapírt úgy, hogy a papír 2-3 cm- re túlérjen a formán. Az epret szórjuk meg egy evőkanál porcukorral és keverjük el a narancslével. Egy másik tálban a mascarponet keverjük el a maradék porcukorral, adjuk hozzá a tejszínt, a vaníliát és egy csipet sót. Egy habverő segítségével keverjük csomómentesre.

A tortaforma alját béleljük ki apróbb darabokra tőrt piskótával, tegyük rá az eper, majd a mascarpone krém felét. Erre megint egy réteg darabokra tőrt piskóta jön, és az eper másik része, majd megint egy réteg mascarpone.

A tortán tetejét szórjuk meg a szederrel és tegyük a hűtőbe.

Csak másnap szeleteltem fel. Addigra a piskóta megpuhul.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Fagyasztott gyümölcsöket használtam.

Tovább a blogra »