Rakott krumpli sajttal sütve

  Hozzávalók:

• 8 szem nagyobb burgonya

• 1 szál parasztkolbász

• 10 db tojás

• 1 nagy doboz tejföl

• só

• 30 dkg reszelt trappista sajt

• őrölt fehér bors

Elkészítése:

A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük és felkarikázzuk. A tojásból hatot megfőzünk, megpucolunk és a kolbásszal együtt szeletekre vágjuk. A tejföl felébe belekeverünk 4 nyers tojást, sót, és borsot. A burgonya felét egy tepsibe terítjük, meglocsoljuk a tojásos tejföllel. Erre tesszük a kolbász, majd a tojás karikákat és megszórjuk a sajt felével. Betakarjuk a burgonya másik felével, megkenjük a maradék tejföllel, rászórjuk a maradék sajtot, és / légkeveréses /sütőben, 180 fokon, 40-45 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »